Asociația Apollo acuză Parlamentul că tergiversează modificarea Codului Audiovizualului



Asociaţia pentru Dezvoltarea Culturii şi Protecţiei Drepturilor de Autor şi Conexe APOLLO se declară îngrijorată într-o scrisoare publică că sunt tergiversate modificările la Codul Audiovizualului adoptate de Parlament la data de 11 iulie 2012

Atunci, Parlamentul le-a interzis prin lege distribuitorilor de servicii TV să plaseze publicitate sau teleshoping în programele retransmise pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit asociației Apollo, până în prezent modificările adoptate la Codul Audiovizualului nu au fost transmise de Parlament Preşedintelui Republicii Moldova şi nici Monitorului Oficial. 

Conform procedurii, legile şi hotărîrile adoptate de Parlament se semnează de Preşedintele Parlamentului, iar în condiţiile art.15 alin.(2), de către prim-vicepreşedinte sau de unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului în termen de cel mult 20 de zile de la adoptare. 

Considerând data prezentă de 15 august, asociația declară că tergiversarea transmiterii Preşedintelui Republicii Moldova a modificărilor adoptate de Parlamenta la 11 iulie 2012 „denotă atitudinea aservită a unor persoane din Parlament intereselor economico-financiare a unor distribuitori de servicii/cablişti a căror activitatea constă doar în încasarea veniturilor din publicitatea autohtonă ca urmare a retransmisiei unor posturi TV străine”. 

Instituția solicită Parlamentului să-și onoreze prevederilor legale şi respectarea interesului audiovizualului autohton.

 

Sursa: UNIMEDIA