Coaliția Voluntariat a desfășurat ce-a de-a III-a ediție a Săptămînii Sănătății



IMG_2340În perioada 16 – 19 iulie 2012, Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat împreună cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi DGETS Chişinău au desfăşurat cea de-a III-a ediţie a Săptămînii Sănătăţii.

Săptămîna Sănătăţii este un eveniment de promovare a modului de viaţă sănătos în rîndul copiilor care se odihnesc în taberele de vară. În acest an beneficiari au fost circa 300 de copii, care îşi petreceau vacanţa în tabăra ,,Perlele Nistrului” de la Vadul lui Vodă. Cu toţii au participat la atelierele de instruire în domeniul modului de viaţă sănătos, realizate de către voluntarii Coaliţiei Voluntariat şi ai Centrului Adolescenţilor al DGETS municipiul Chişinău.

Agenda Săptămînii Sănătăţii a fost una foarte încărcată începînd în data de 16 iulie cînd cei 25 de voluntari au participat la seminarul de instruire pregătit de către Oxana Ţurcanu, neonatologist la Spitalul clinic municipal nr.1 din Chişinău. Temele abordate au fost: ,,Aditivii alimentari” şi ,,Efectele negative ale fumatului şi ale consumului de alcool”.

Pe parcursul celor 2 zile petrecute în tabăra copiii au fost instruiți prin intermediul jocurilor şi activităţilor interactive la temele ,,Alimentaţia sănătoasă şi aditivii alimentari”, ,,Efectele negative ale fumatului şi ale consumului de alcool” și „Percepţia corectă a dizabilităţii și prevenirea traumatismelor”. Un grup din tabără a participat la Teatrul Social cu tematica “Incluziunea persoanelor cu dizabilităţi”. Copiii au pregătit împreună cu voluntarii o temă pentru acasă, care să promoveze un mod de viață sănătos, pe care au prezentat-o a doua zi în cadrul unui concert. Pentru implicarea activă și entuziasm fiecare copil a fost premiat.

Ţinem să menţionăm că această deosebită activitate nu ar fi avut loc fără ajutorul administraţiei taberei „Perlele Nistrului” şi a educatorilor echipelor de copii, care au dat dovadă de receptivitate, seriozitate şi responsabilitate față de lucrul pe care îl fac. Cea de-a treia ediție a Săptămînii Sănătății a fost realizată cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului.

Articol adaugat de: Veronica Harea