USAID lansează suportul său pentru regiuni prin intermediul Proiectului de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova



În luna iulie curent Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) lansează activităţile Proiectului de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP) în 12 oraşe - centre raionale din Republica Moldova. Oraşele respective fac parte din primul grup selectat în baza unui studiu de performanţă municipală, şi vor fi urmate de celelalte 20 de oraşe-centre raionale în următoarele etape de implementare.

Proiectul vine să asiste autorităţile locale în planificarea şi punerea în aplicare a politicilor şi procedurilor care contribuie la buna guvernare, dezvoltarea capacităţii locale de a face faţă  responsabilităţilor ce ţin de descentralizare, să fortifice capacităţile administraţiei publice locale şi a prestatorilor de servicii în scopul asigurării unor servicii publice calitative, îmbunătăţirii practicilor privind procesul bugetar şi managementul finanţelor publice locale, eficientizării consumului de resurse energetice şi crearea de oportunităţi durabile în domeniul eficienţei energetice.

În cadrul evenimentului este preconizată semnarea unui Memorandum de Înţelegere între Primărie şi Proiect, care va pune bazele unei colaborări pe perioada a 4 ani, şi în baza căruia primăriile vor putea beneficia de programul de asistenţă tehnică şi suport în cele trei domenii prioritare: servicii publice, finanţele publice şi eficienţă energetică. De asemenea, va fi organizat un atelier de lucru menit să identifice priorităţile locale pentru a direcţiona suportul LGSP în sectoarele care ar satisface cel mai bine necesităţile cetăţenilor.

 

În cadrul evenimentelor de lansare sunt invitaţi reprezentanţi ai Autorităţilor Centrale şi Locale, prestatorii de servicii publice din regiune, donatori, membri ai societăţii civile şi mass-media locală.

În perioada 12-20 iulie au avut loc deja lansări regionale în oraşele: Şoldanesti, Ialoveni, Străşeni, Drochia, Căuşeni, Sîngerei şi Orhei.

Mai jos găsiţi calendarul evenimentelor de lansare care mai urmează:

 

Rezina 24 iulie,2012  - ora 10:00

Ungheni, 25 iulie, 2012 - ora 11.00

Teleneşti 25 iulie, 2012  - ora 11:00

Taraclia –27 iulie, 2012 – ora 11:00

Comrat –30 iulie, 2012  - ora 11:00

Dacă doriţi să participaţi la unul sau mai multe dintre aceste evenimente, sau pentru detalii, persoana de contact – Irina Ioniţă  022 626115, e-mail: iionita@lgsp.md.