17 – 18 iulie Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte a desfasurat training-ul “Tehnici de monitorizare a mass-media in



Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte în cadrul proiectului „Monitorizarea alegerilor şi educaţia alegătorilor din Republica Moldova – consolidarea capacităţilor şi dezvoltarea reţelelor internaţionale“ realizat cu susținerea financiară a Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, a lansat prima acțiune a programului de instruire “Tehnici de monitorizare a mass-media in perioadele electorale”.

Training-ul a avut loc intre 17-18 iulie cu participarea a 20 reprezentanți ai organizațiilor societății civile active în domeniul electoral, drepturile omului, media etc., reprezentanții mass-media regionale, reprezenanții organizațiilor membre ale Coaliței Civice pentru Alegeri Libere și Corecte.

Scopul acestui program de instruire este de a spori capacitățile organizațiilor obștești din teritoriu, inclusiv și a membrilor Coaliției de a monitoriza comportamentul mass-media de nivel local/regional în perioada campaniilor electorale.

După sesiunea de instruire de două zile va urma sesiunea de follow up în cadrul căreia vor fi analizate mini-proiectele individuale de monitorizare a mass-media pe care le vor derula participanții în scopul de a-și fortifica cunoștințele teoretice și abilitățile însușite la training.

Programul de instruire este realizat cu participarea experților naționali în domeniul mass-media, monitorizarea mass-media din cadrul Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte: Petru Macovei (API) și Ion Bunduchi (APEL).

Proiectul „Monitorizarea alegerilor şi educaţia alegătorilor din Republica Moldova – consolidarea capacităţilor şi dezvoltarea reţelelor internaţionale“ este realizat de Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte în parteneriat cu Centrul CONTACT, Asociația “Promo-Lex”, Centrul “Parteneriat pentru Dezvoltare”.