Secretarul General al OSCE a acordat donaţii organizaţiilor de binefacere din Moldova



20120717_OSCE_Mission_to_Moldova_Charity_donations_Angelus_MoldovaPe 17 iulie 2012, în timpul unei vizite oficiale în Moldova, Secretarul General al OSCE Lamberto Zannier a acordat donaţii din sursele financiare acumulate în urma balului OSCE de binefacere la două organizaţii locale de binefacere.

În cadrul unei recepţii la Misiunea OSCE în Moldova, Zannier a înmânat donaţiile reprezentanţilor organizaţiei „Angelus Moldova” – un hospice destinat bolnavilor de cancer şi alte boli grave, şi ai „Casei Mărioarei” – un adăpost care oferă asistenţă victimelor violenţei domestice.

Oferind donaţia organizaţiei „Angelus Moldova”, care era primul furnizor de îngrijire paliativă când a fost fondată în 2002, el a spus: „Împărtăşesc cu voi convingerea că fiecare are dreptul să trăiască în confort şi cu demnitate până la sfârşitul vieţii lor şi sper că această contribuţie va ajuta organizaţia să se extindă în afara Chişinăului, în alte zone ale ţării”.

20120717_OSCE_Mission_to_Moldova_Charity_donations_Casa_MarioareiLăudând activitatea adăpostului pentru femei „Casa Mărioarei”, care oferă asistenţă victimelor violenţei domestice din 2000, Zannier a spus: „Acest adăpost nu este doar un acoperiş deasupra capului şi un loc sigur pentru şedere. Este un loc unde femeile ameninţate de violenţă şi copiii lor primesc susţinere deplină care îi ajută să îşi depăşească trauma, să pună capăt violenţei şi să recâştige respectul de sine”.

Din 2010, Misiunea OSCE în Moldova a susţinut turneul spectacolului documentar Casa M., inspirat din experienţa adăpostului şi istoriile adevărate ale victimelor violenţei în familie din Moldova, în cadrul unei iniţiative de sensibilizare a opiniei. În acest an, spectacolul va continua să fie prezentat în regiunile Moldovei unde predomină vorbitorii de limbă rusă.

 

Ecaterina LEUCA

Public Information Officer

 

OSCE Mission to Moldova

108, Mitropolit Dosoftei Street | MD-2012, Chisinau
T: 00 373-22-887853 (direct) / 223495 (switchboard)
F: 00 373-22-223496 | M: 00 373-69871654
E: ecaterina.leuca@osce.org | W: www.osce.org/moldova