CJI lansează un nou proiect pentru îmbunătăţirea transparenţei proprietăţii mass-media



Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunţă lansarea proiectului “Îmbunătăţirea transparenţei proprietăţii mass-media în Republica Moldova” care își propune să asigure pluralismul mass-media şi să evite concentrarea presei în mâinile unui număr mic de proprietari.

În cadrul proiectului, un grup de experţi va elabora un studiu ce va analiza legislaţia țării noastre, precum şi bunele practici din statele Uniunii Europene ce ar putea fi preluate şi aplicate în Republica Moldova. În baza studiului vor fi elaborate propuneri de modificare a legislaţiei naționale în domeniu.

Atât studiul, cât şi amendamentele vor fi puse în discuție la evenimente publice cu participarea reprezentanţilor autorităţilor și mass-media. CJI va lansa și o campanie de advocacy ca să explice de ce este important ca oamenii și consumatorii să cunoască adevărații proprietari ai instituțiilor de presă. Proiectul “Îmbunătăţirea transparenţei proprietăţii mass-media în Republica Moldova” a demarat în iulie 2012  şi va fi realizat timp de un an, cu susţinerea financiară a National Endowment for Democracy (NED).