Conferință la USM: Pedofilia - Cauze, Efecte, Soluții!



În cadul Facultății Jurnalism și Științele Comunicării de la USM,  a avut loc o conferință organizată de o grupă de la specialitatea Științele Comunicării. Conferința a avut ca temă- Pedofilia Cauze - Efecte - Soluții.

Această conferință și-a propus să conștientizeze gravitatea fenomenului pedofilie și să identifice factorii care duc la răspândirea acestui flagel.  E de menționat faptul că în ultima vreme au avut loc tot mai multe discuții pe tema pedofiliei , a apărut  și o inițiativă legislativă ca pedofilii să fie castrați chimic. Mediul studențesc s-au arătat interesați de acest fenomen , și și-au propus să caute soluții pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului.

Studenții au realizat pentru această conferință și un chestionar pe un eșantion de 250 de persoane. Studiul a demonstrat că 44% din respondenți pledează pentru pedeapsă sub formă de privare a libertății pe viață, iar 34% sunt pentru castrare chimică, iar 22% din intervievați nu s-au putu decide care ar fi cea mai bună pedeapsă pentru cei ce săvârșesc asemenea fărădelegi.

La conferință a fost prezentă doamna Tatiana Baciu, psiholog Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC), care a vorbit despre cazurile concrete de pedofile ce au avut loc în ultimul timp în țară, la fel a prezentat și date statistice din ultimii ani, conform cărora se observă o creștere da cazuri de pedofilie. La conferință a fost invitat și Iurie Podarilov, care nu a putut veni, dar a transmis studenților informații despre  ultimele cazuri de pedofile  care se cercetează, referindu-se și la cunoscutul caz din raionul Soroca, unde o fetiță de  numai patru ani a fost violată de concubinul mamaei sale.

Castrarea chimică a pedofililor a ridicat semne de întrebare printre cei invitați, mai cu seamă că efectul ei este numai pe o perioadă de trei luni, plus la asta se cheltuie o mulțime de bani. Unii au ajuns la concluzia că nici detenția pe viață nu e bună, deoarece sunt cazuri diferite. Așa că rămâne ca să se adopte o lege care cu adevărat ar rezolva problema a sute de copii care cad pradă acestui flagel.Organizatorii au mai prezentat și câteva reportaje din mass- media despre această problemă, așa că cei prezenți au aflat despre multe cazuri șocante de pedofilie din țara noastră.

La finalul conferinței, organizatorii au lansat un apel- Ai grijă de copilul Tău !!!

 

Articol adaugat de: Marina Damaschin
Alte articole de la acest autor: