"Hai, Moldova!" - prima activitate de voluntariat din Săptămîna Naţională a Voluntariatului



altCel puţin 100 de voluntari, membri ai Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat vor participa la iniţiativa social-ecologică „Hai, Moldova!”, care are ca scop a face curat în toată ţara într-o singură zi.

„Hai, Moldova!” este prima activitate care deschide Săptămîna Naţională  Voluntariatului „Hai în gaşca voluntarilor!” (SNV 2012) care se va desfăşura începând cu 12 mai până pe 20 mai.

Cei care vor să se alăture voluntarilor pot accesa site-ul:  http://hai.md/harta, pentru a se informa despre locaţiile de curăţenie şi a se organiza mai uşor. Se preconizează ca  la „Hai, Moldova!” să participe peste 150 000 de voluntari din toată ţara împreună cu miniştri, deputaţi şi voluntari obişnuiţi.

Din partea Coaliţiei Voluntariat vor participa voluntarii Asociaţiei „Tineri pentru dreptul la viaţă” (TDV), Centrului de Resurse „Tineri şi Liberi”, Asociaţiei „Prietenii Copiilor” şi  Asociaţiei „Serviciul pentru Pace”, Asociaţiei „MOTIVAŢIE” din Moldova, Asociaţiei pentru Dezvoltare Creativă şi Centrului Comunitar pentru Copii şi Tinerii cu dezabilităţi fizice (CCCT).

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactaţi Secretariatul Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat, Asociaţia “Tineri pentru dreptul la viaţă”(TDV), telefon: + 373 22 567 551; + 373 79 45 00 27 sau email: tdv_secretariat@yahoo.com.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este posibilă graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP), implementat de către FHI 360. Evenimentul este posibil şi datorită contribuţiei Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.