Pe 9 Mai JEF Moldova celebrează Ziua Europei !



JEF Moldova, organizație de tineret din Republica Moldova care are drept scop promovarea integrării europene a RM și a valorilor și principiilor europene, membru cu drepturi depline a JEF Europa-organizație cu peste 30.000 membri în toată lumea, celebrează al  7-lea an consecutiv Ziua Europei în Republica Moldova. Activitatea de celebrare a Zilei Europei organizată de  JEF Moldova este salutată și susținută de către JEF Europa, făcând parte din cadrul campaniei pan-europene coordonată de aceasta în peste 25 de state.

Pentru Moldova celebrarea Zilei Europei este un pas important în vederea apropierii relațiilor între țara noastră și Uniunea Europeană, în vederea dezvoltării unui parteneriat mai durabil la nivel social, cultural, politic, economic. Este foarte important ca în contextul în care Uniunea Europeană demonstrează o susținere remarcabilă a Republicii Moldova în direcția de dezvoltare democratică în conformitate cu valorile Europene, noi, cetățenii să tindem să aplicăm valorile și normele sociale europene, să construim acasă o societate cu adevărat europeană pentru fiecare - să facem ca Europa să fie mai aproape.

Pauline Gessant, președintele JEF Europa statuează că „ Trebuie să ne amintim că sensul sărbătoririi Zilei Europei are ca bază realizarea visului unei Europe unite bazate pe pace, solidaritate și democrație. Celebrând această zi se celebrează cei care au luptat pentru a construi pacea și progresul după războiul II mondial precum și celebrarea a aceea ce trebuie să construim împreună”.

Din numele întregii comunități JEF Moldova vă felicit cu acest prilej și sper ca împreună să construim Europa la noi acasă – o Europă tolerantă, solidară și modernă !

Cu deosebită considerațiune,

Marcel Butnaru

Președinte JEF Moldova

 

Pentru mai multe detalii : www.jef-moldova.org

Articol adaugat de: Marcel Butnaru
Alte articole de la acest autor: