Sesiunea comună a membrilor Academiei Ideilor II Chișinău și Tiraspol a fost parcursă cu succes!



"Setea de cunoaștere și ideile nu cunosc hotare și nu au nevoie de limbă oficială"

IMG_9383În perioada 28-29 aprilie, la Chișinău, în incinta Academiei de Studii Economice, membrii Academiei Ideilor II din Chișinău și Tiraspol au avut parte de o sesiune de training foarte eficientă și interactivă!

Treizeci și cinci de participanți, activi și plini de idei, de pe ambele maluri ale Nistrului au avut posibilitatea să interacționeze timp de două zile în cadrul sesiunii comune, dedicată inițierii tinerilor în domeniul afacerilor.

În prima zi de training, participanții au avut parte de jocuri de simulare, lucru în grup și multe exemple practice, care au contribuit la dezmorțirea atmosferei și crearea unei platforme comune de discuții.

Datorită trainerului, Tatiana Baranovscaia, la sfârșitul zilei s-a putut spune ferm că nu există două grupuri, ci o singură echipă – Academia Ideilor II, care dorește să contribuie împreună la schimbare.

Ziua a doua a sesiunii comune a fost focusată pe analiza problemelor tinerilor în procesul de inițiere a unei afaceri, prin prisma marketingului. În pofida barierei lingvistice (sesiunea a avut loc în limba rusă), comunicarea a atins cote maxime.

Trainerul  Olga Colesnicova, specializată pe instruiri și consultanță în domeniul business, a reușit să capteze atenția participanților prin oferirea unor recomandări practice pentru o afacere de succes. De asemenea, pe parcursul sesiunii, au fost atinse așa subiecte ca: marketingul - element cheie, analiza concurenței, instrumente de PR.

Informația aculmulată timp de două zile de către membrii Academiei Ideilor II din Chișinău și Tiraspol a fost apreciată ca fiind foarte utilă, pe înțelesul tuturor și ușor de pus în practică.

556085_10151614753640235_2094202474_n

Dialogul între tinerii din partea stângă și dreaptă a Nistrului din timpul activităților offline au demonstrat că setea de cunoaștere și ideile nu cunosc hotare și nu au nevoie de limbă oficială.

Este nevoie doar de curaj și încredere în propria idee, care  pe viitor are toate șansele să devină o afacere de succes!

Este de menționat că această sesiune a constituit o primă întâlnire a membrilor Academiei Ideilor II și tinde a fi primul pas spre o colaborare fructuoasă pe viitor între tinerii cu IDEI!

Mai multă info despre proiect și modulele parcurse vedeți aici:

http://www.academiaideilor.org/