Circa 200 de persoane au beneficiat de trainingurile programului „UE vine la tine acasă”



Circa 200 de persoane, printre care elevi, studenţi, jurnalişti şi funcţionari publici, au beneficiat de traininguri în cadrul programului „UE vine la tine acasă”, privind promovarea valorilor europene şi a democraţiei. Beneficiarii au învăţat totodată să scrie proiecte europene pentru funcţionarii publici locali, transmite Info-Prim Neo.

„Am avut drept scop stimularea viziunilor funcţionarilor publici asupra prioritizărilor comunităţilor. Au fost analizate şi exemplele de bune practici. În cadrul unui seminar privind integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană am avut mai mulţi experţi europeni şi reprezentanţi ai unei misiuni europene în calitate de invitaţi, care au desfăşurat traininguri cu tematică de integrare europeană, după care am avut şi un şir de traininguri pentru jurnalişti la acelaşi subiect”, a declarat Natalia Lipca, preşedintele Asociaţiei pentru Integrare Europeană, la o conferinţă de presă.

Tudor Cojocariu, coordonator de programe, a menţionat că este un proiect-pilot, în care au fost exploatate mai multe grupuri-ţintă. „Am avut drept scop de a aduce mai multe aspecte pozitive privind efectul de migraţie şi mai avem proiecte privind gestionarea conflictelor şi managementul timpului. Au avut loc 2 simulări pe scrierea proiectelor în domeniile soft şi hard, după care beneficiarii pe parcurs de 1 an au timp să-şi valorifice ceea ce au învăţat”, a menţionat Tudor Cojocariu.

Programul „UE vine la tine acasă” se desfăşoară din octombrie 2011 până în aprilie 2012, fiind susţinut de către Asociaţia Convergenţei Europene de la Bucureşti. Bugetul lunar al programului variază între 300 şi 400 de euro.

 

Info-Prim Neo