Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Seminarul "Cetăţenie prin consolidarea încrederii reciproce"



P1010208La 24 martie 2012, Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică a organizat seminarul „Cetăţenie prin consolidarea încrederii reciproce” destinat tinerilor de pe ambele maluri ale rîului Nistru, desfăşurat la Centrul „Contact” din Chişinău.

În cadrul evenimentului au fost prezenţi în calitate de traineri analistul politic Oazu Nantoi, lectorii universitari din cadrul Facultăţii de Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice, USM Ecaterina Ceban şi Andrei Ilaşciuc, expertul în drept constituţional Vitalie Catană. Scopul acestui seminar s-a axat pe instruirea, încurajarea tinerilor de a se implica în procesul de luarea deciziilor, în vederea consolidării valorilor democratice,realizarea unui schimb de opinii cu privire la acest subiect între participanţi.

P1010132

Treinerii au abordat subiecte precum: absenteismul tinerilor în viaţa poltică, valori democratice, dreptul minorităţilor în contextul problemei transnistriene. „ Tinerii din stînga Nistrului au fost şi receptivi, şi au adus argumente la diversele polemici, dar au fost şi unii care aveau idei preconcepute. Eu spun că trebuie de lucrat cu toţii, pentru a ajuge la un numitor comun, la adevăr”, a menţionat expertul politic, Oazu Nantoi.

P1010134„Mi-a placut foarte mult seminarul pentru că au fost prezenţi atît studenţi din Moldova, cît şi din regiunea transnistreană, şi am putut face schimb de opini privind problema dată.”a spus Tatiana Budeci din Bălţi, participantă la seminar.

În cadrul seminarului au fost instruiţi 20 de tineri de pe ambele maluri ale rîului Nistru, cu vîrsta cuprinsă între 18-25 ani. Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică, mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat la organizarea acestui eveniment.