Primăvara, Fundația Est-Europeană și „URMA ta” au adus primele Știripozitive.eu



Primăvara a adus vestea bună a lansării portalului Știripozitive.eu, o inițiativă susținută de Fundația Est-Europeană.

Oamenii, lucrurile, locurile și evenimentele pozitive se află în centrul acestui portal, lansat cu sloganul „Vă spunem întâi vestea bună” de Agenția de comunicare „URMA ta”. Subiectele difuzate pe www.stiripozitive.eu pun în valoare, în primul rând, partea bună a realității, care inspiră și nu descurajează, anunță autorii site-ului.

În mesajul său cu ocazia lansării portalului de știri pozitive, Președintele Fundației Est-Europene, Sorin Mereacre, afirmă că situațiile pozitive, ideile novatoare, proiectele importante pentru oameni și pentru comunități pot fi prezentate mai des de către mass-media, ca să afle cât mai multă lume despre ele și „să molipsim de lucruri bune cât mai mulți oameni”.

Portalul Știripozitive.eu a difuzat, cu ocazia lansării sale, și un „Manifest”, care explică faptul că „știrile pozitive ajută oamenii să supraviețuiască” și trezesc dorința acestora de „a construi, nu a distruge”.

Directorul Știrilor pozitive, Igor Guzun, afirmă că la „știrile pozitive sunt ideea mai multor oameni”, iar la completarea conținutului acestui portal „oricine poate contribui cu idei, adrese, imagini etc. care oferă o perspectivă pozitivă asupra lucrurilor care se întâmplă atât în Moldova, cât și în lume în legătură cu Moldova”.

Portalul Ştiri pozitive este produs de Agenţia de comunicare „URMA ta” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Eurasia.