O CAMPANIE DE SENSIBILIZARE IN PREVENIREA TRAFICULUI DE FIINTE UMANE A FOST LANSATA IN NORDUL TARII



Asociatia €žMedecins du Monde" (Medicii Lumii), in parteneriat cu organizatia €žOnoarea si Drepturile Femeii Contemporane", au lansat, marti, la Balti, Campania de sensibilizare prin intermediul presei in prevenirea traficului de fiinte umane €žDaca nu Tu, atunci Cine, va rupe lantul Traficului?!", transmite DECA-press. 

Campania va fi derulata in regiune de nord a tarii, fiind componenta a proiectului €žPrevenirea traficului de fiinte umane si asistarea victimelor traficului", implementat de Asociatia €žMedicii Lumii".

Pana la finele anului curent, vor fi produse cate sase emisiuni la posturi locale de televiziune si radio, care se vor axa pe probleme legate de trafic. La aceeasi tema, vor fi scrise si publicate circa 20 de articole in ziarele locale. 

Coordonator relatii cu publicul din cadrul Asociatiei €žOnoarea si Dreptul Femeii Contemporane", Olesea Cazacu, a mentionat ca activitatile organizate in cadrul campaniei de sensibilizare vor include si un concurs pentru cele mai bune materiale jurnalistice, scrise la tema prevenirea si combaterea violentei domestice, formele de exploatare la care sunt supuse victimele traficului de fiinte umane, riscurile migratiei ilegale peste hotare etc. 

Concursul este adresat jurnalistilor din presa scrisa care activeaza in raioanele Flooresti, Falesti, Glodeni, Rascani, Sangerei si municipiu Balti. Jurnalistii isi vor depune dosarele pana la data de 10 iunie current.

Sursa: DECA-press

 

 

Articol adaugat de: Adela Bulgac