Cod roşu de iubire în LT „A. Puşkin”



În perioada 13 – 18 februarie 2012 în incinta LT „A. Puşkin” este desfăşurată săptămâna dedicată limbii engleze şi celor care sunt motivaţi să studieze această limbă.

Catedra de Limbă Engleză desfaşoară o ediţie specială dedicată celor care zi de zi învaţă să creadă, să spere, să iubească şi să participe la edificarea propriei personalităţi şi a comunităţii noastre.

Harta evenimentelor organizate de către profesorii de engleză împreună cu elevii LT „A. Puşkin” este diversă: lecţii filosofice despre dragoste, înscenări cu îndrăgostiţi şi preotul Valentin, lecţii demonstrative, concursul celor mai ingenioase felicitări, invitaţii la bal unde se va dansa pe undele iubirii. Elevii, îndrăgostiţi de frumos şi artă, participă cu cel mai mare interes şi dedicaţie, implicându-se în toate atelierele de lucru.

Pe parcursul acestei săptămâni elevii învaţă şi practică a comunica în engleză, de la inima la inimă. Trăiesc aceste momente cu inspiraţie şi admiraţie, considerând că Ziua celor Îndragostiţi este o ocazie nemaipomenită de a se întîlni și de a împărtăși magia dorinţelor prin cîntec, poezie, reflecţie, obiecte confecţionate cu dragoste.

Este bine să existe o zi anume in calendar, care ne aminteşte ce este important cu adevărat în viaţă, intr-o lume în care stresul cotidian ne face să uitam că iubirea trebuie sărbătorită în fiecare zi a anului.

Săptămâna această Liceul „A. Puşkin” a povestit legenda despre dragoste în limba engleză. Iar codul roşu pentru iubire şi bună dispoziţie mai persistă.

Svetlana Stelea,

Profesoară LT „A. Puşkin”