Asociația Soarta aduce vârstnicilor o bătrânețea caldă în suflet și în casă



Bătrânețea este prețul pe care trebuie sa-l plătim ca sa ajungem la înțelepciune.

Probabil, nu există om pe pământ care în anumite momente ale vieţii să nu fi fost pus la grele încercări, când totul pare pierdut când disperarea pune stăpânire pe suflet, încât nu ştii încotro s-o apuci,  astfel se găsesc bătrânii  cu mâinile goale, supraviețuind în dimensiunea singurătății, iar dorul de persoanele apropiate fiind unica speranță spre fericirea mult râvnită.

E mijloc de februarie deja, si totuși zeci de  bătrâni singuratici, ţintuiți la pat sunt obligați sa înfrunte gerul cumplit de afara. Datorită sprijinului generos al fundației MAX din Olanda, Asociația Obșteasca  „Soarta”  aduce din nou raze de bucurie  pe feţele  triste  ale bătrânilor,  oferindu-le posibilităţi de a se încălzi iarna: cărbuni și lemne, dar şi achitarea energiei electrice, pentru cei ce nu au sobe în casele lor.

Astfel în cadrul proiectului au beneficiat 361 bătrâni din oraşul şi raionul Soroca au primit câte 500 kg de cărbuni, 120  bătrâni din oraşul şi raionul Soroca au primit câte 3 metri cubi de lemn de foc; iar la 50 de bătrâni din oraşul şi raionul Soroca li s-a achitat câte 500 KW de energie electric㸠iar la a 50 de bătrâni din oraşul şi raionul Soroca li s-a achitat câte 1000 KW de energie electrică.

Ţinem să menţionăm că de ajutor pentru perioada de iarnă au mai beneficiat 215 bătrâni din satul  Borceag şi 100 de bătrâni din satul Chioselia Moldovenească din raionul Cahul, care au primit fiecare câte 3 metri cubi de lemn de foc.

Ţinem să menţionăm că acest ajutor a fost posibil de realizat datorită suportul generos al poporului olandez prin intermediul Fundaţiei MAX, dar şi datorită suportul mare la distribuirea lui acordat de Departamentul  de Caritate şi Asistenţă Socială al Mitropoliei Moldovei condus de Preotul Nicolae Cravet.