Biblioteca „Ion Creangă” lansează o campanie împotriva crizei cărţilor bune



Cărţi de valoare pentru copii. Asta îşi propun să ofere iniţiatorii campaniei de promovare a lecturii „Copiii Moldovei citesc o carte”, lansată vineri, 20 ianuarie, în incinta Bibliotecii Naţionale pentru copii „Ion Creangă”, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit autoarei proiectului, Claudia Balaban, campania se va desfăşura în toate localităţile ţării. Până în noiembrie, proiectul propune spre lectură copiilor cartea „Fărâme de suflet” de Aurelian Silvestru. Volumul a apărut la editura „Tocono”, în 2011. 

Cu bunăvoiţa autorului, au fost oferite 500 de exemplare ale cărţii pentru a fi distribuite în toate bibliotecile din ţară. Doritorii de a procura cartea o pot găsi la Liceul „Prometeu”. La conferinţa de totalizare a campaniei, care va fi organizată de Biblioteca „Ion Creangă”, vor fi invitaţi şi premiaţi cei mai activi cititori din ţară. 

„Nu există criza lecturii, există criza cărţilor bune, căreia noi încercăm să-i găsim soluţii”, a afirmat Claudia Balaban. 

La lansarea campaniei a fost prezent şi autorul cărţii „Fărâme de suflet”, Aurelian Sivestru. Elevii liceelor „Prometeu”, „Gheorghe Asachi”, „Nicolae Iorga”, „Orizont” şi ai şcolii nr. 5 au prezentat câteva numere artistice. 

Aurelian Silvestru este şi autorul celui mai citit roman în 2011, „Cel rătăcit”.

 

http://info-prim.md/