Voluntarii din Bobeica au donat mai multe cărţi grădiniţei din localitate



Grădiniţa Drăguşeni din com. Bobeica, r. Hînceşti, a avut plăcuta surpriză de a primi o donaţie de carte din partea unui grup de voluntari al Centrului de Voluntariat Bobeica (CVB). Activitatea este parte componentă a proiectului „EU în comunitate”, implementat de AO Always together, finanţat de Fundaţia Soros-Moldova şi Guvernul Suediei.

În timpul evenimentului, voluntarii s-au jucat cu cei mici, împreună au citit poveşti din cărţile donate, au rezolvat teste la matematică şi română, au colindat şi recitat poezii. În final, copiilor le-a fost grea despărţirea de voluntarii de la CVB, dar au primit promisiunea că vor mai fi vizitaţi.

„Prin această donaţie, am dorit să le transmitem copiilor cele mai de preţ valori pe care le poate dobîndi un om: educaţia şi cultura. Iar acestea trebuie cultivate din copilărie”, susţine Igor Moraru, unul dintre voluntarii centrului.

Nu doar copiii au fost încântaţi de darurile primite, ci şi educatorii, care au mulţumit tuturor celor implicaţi pentru cărţile cu poveşti, enciclopedii, cărţi cu animale, teste, etc.