70 de milioane de lei pentru Ministerul Tineretului si Sportului



Ministerul Tineretului şi Sportului a primit finanţare suplimentară pentru anul 2012. Acest anunţ a fost făcut public în cadrul şedinţei lărgite a Colegiului Ministerului.

„În 2012, Guvernul a venit în întîmpinare Ministerului Tineretului şi Sportului şi a alocat 70 de milioane lei pentru susţinerea participării sportivilor moldoveni la competiţiile naţionale şi internaţionale, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Londra. Cu aceşti bani urmează să fie procurat echipament pentru echipele sportive şi vor fi renovate unele săli din ţară”, a anunţat şeful adjunct al Direcţiei sport de performanţă, Gabriela Richicinschi.

„2011 a fost anul renaşterii sportului, iar în 2012 urmează să se acorde o atenţie sporită dotării şcolilor sportive şi instruirii în cadrul acestora”, a declarat ministrul tineretului şi sportului, Ion Cebanu.

Ministerul Tineretului şi Sportului a aprobat componenţa reprezentativei Moldovei la competiţiile internaţionale, la care vor fi delegaţi 2 655 de reprezentanţi, din partea a 59 de federaţii sportive. Peste 70 sportivi moldoveni se pregătesc de competiţiile preolimpice, 6 dintre ei au obţinut deja calificări la JO.

noi.md