Ghidul Moldovenilor menit să ajute supravetuirea Birocraţiei Italiene



Ghid Moldoveni in Italia

Cu mare plăcere Vă anunt că în prima zi de iarnă a anului 2011 a văzut lumina zilei cea dintîi editie a publicatiei "Moldoveni în Italia. Ghid pentru orientarea si integrarea socială a moldovenilor. ", publicată în număr de 5 mii de exemplare. 2.700 de copii vor fi expediate asociatiilor diasporale din Nordul Italiei, iar restul, comunitătilor de moldoveni din regiunile centrale si sudice.

Ghidul "Moldovenii din Italia" a fost deja tipărit şi se distribuie prin intermediul Consulatului din Bologna si a asociatiilor din Nordul Italie si la Romai. Ghidul contine o bogată colectie de materiale care vizează teme esenţiale pentru migranti, precum ar fi: permisul de şedere, cetăţenia, încadrarea în cîmpul muncii, studii, sistemul de securitate socială, reintegrarea familiei, sănătate, servicii utile în Italia, informaţii diverse s.a.

De asemenea, aici puteti găsi informaţii actualizate şi necesare pentru acei care doresc să se integreze si să trăiască permanent în societatea italiană, dar şi pentru cei care lucrează temporar în Italia. Ghidul este util pentru a îndruma cititorul cu privire la problemele cele mai complicate ale birocraţiei italiene, acesta oferă o bogată colectie de informatii (adrese, telefoane, e-mail, site-uri web, fax etc.), fiecare cititor poate găsi aici o solutie a problemelor practicii birocratice.

Desi comunitatea moldovenilor este cea mai numeroasă printre cele prezente în Italia, aceasta a fost unica care nu a avut o publicatie de orientare a cetătenilor în societate. Însă acum, AssoMoldave, cu sprijinul Centrului ”Diaspora Moldova-Italia”, în colaborare cu mai multe organizaţii ale diasporei răspîndite prin toată Italia si cu participarea financiară din partea Organizatiei Internationale pentru Migratie din Chişinău, sub patronajul Ambasadei Republicii Moldova din Roma, a reusit să aducă la lumina zilei publicatia „Moldoveni în Italia. Ghid pentru orientarea si integrarea socială a moldovenilorîin Italia”. Prezentarea oficială a ghidului va avea loc la Roma în luna martie.

Este distribuit GRATIS deja in Nordul Itailei si la Roma.

Informaţii cu referire la ziua prezentării Ghidului la Roma vor fi publicate pe următorul blog: http://assomoldaveroma.blogspot.com

In baza proiectului am promis ca o sa-l publicam si pe internet:

http://issuu.com/tatiananogailic/docs/guida_moldavi

La fel am deschis un blog special unde o sa fie atasate foto. si info.

http://ghidmoldoveniitalia.blogspot.com

Consideram ca acesta este un pas mic pentru asociatia noastra, dar un suport enorm psicologic si material (informatie utila) pentru acei moldoveni care nu au aces la info. nici sub o forma.

SI ANUME CATEGORIA "BADANTE":
http://www.youtube.com/watch?v=h1G2dScBQX8&feature=related


Tatiana Nogailic

presedinta asociatiei "AssoMoldave" din Roma, Italia

Tel: 0039 3294754598

Skype: nogailic
E-mail: assomoldave@gmail.com
http://twitter.com/assomoldave
http://assomoldaveroma.blogspot.com
http://www.youtube.com/assomoldave
http://picasaweb.google.it/assomoldave

http://www.odnoklassniki.ru/TatianaNogailic
http://www.facebook.com/Nogailic.Tatiana.Assomoldave

 

 

Articol adaugat de: Tatiana Nogailic