ANTEM - "Predarea limbii române în bază de imagini"



În scopul definitivării conceptului materialului didactic pentru alolingvii adulţi, Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) a organizat masa rotundă „Un sistem interactiv de predare/învăţare a limbii române în bază de imagini” în cadrul căreia au fost prezentate modele de predare/învăţare a limbii române pentru adulţii alolingvi şi concepţii pentru elaborarea unei cărţi de imagini. 

Printre invitaţii evenimentului au fost trainerii din regiunile ţării implicaţi în procesul de instruire a adulţilor, specialişti ai Ministerului Educaţiei şi Biroul Relaţii Interetnice, precum şi profesori universitari, doctori în ştiinţă, metodişti. În această componenţă au fost prezentate principiile de predarea şi învăţare a limbii române în bază de imagini şi concepţiile materialului didactic pentru alolingvii adulţi. Participanţii au recunoscut că utilizarea imaginilor în procesul predării este absolut necesară doar că în prezent nu există un concept bine definitivat după care să se ghideze profesorii, fiecare avînd propria metodă de predare.

Schimbul de experienţă este cu siguranţă foarte important, mai ales în procesul elaborării unui concept de material didactic. Prezentările realizate au fost discutate, specificîndu-se metodologia utilizată. Iniţiativa ANTEM a fost apreciată şi de către specialiştii Ministerului Educaţiei, care nu exclud faptul că predarea limbii române în bază de imagini va fi predată şi în şcoli.  

Evenimentul a avut loc la 30 noiembrie curent, în cadrul Programului de Instruire Lingvistică a Minorităţilor Naţionale din Republica Moldova, susţinut financiar de Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale OSCE de la Haga.

Informaţii suplimentare:

ANTEM,

tel: (373 22) 24.57.12

antem.moldova@gmail.com   

http:// antem.org

Articol adaugat de: Victoria Mistreanu
Alte articole de la acest autor: