IDIS “Viitorul” desfăşoară finala Concursului de Dezbateri „În Calea spre Parlament”



Trebuie sau nu preşedintele Republicii Moldova să fie membru al unui partid politic?
Cetăţenii R. Moldova trebuie să posede doar o singură cetăţenie?
Ar trebui anul de studii să înceapă în luna octombrie?

Iată doar câteva din subiectele care îi preocupă pe tineri și la care mulți dintre ei încearcă să găsească răspunsuri.

„În calea spre Parlament” este un proiect care oferă tinerilor un format inedit de dezbateri pe subiecte referitoare la situația socio-politică actuală a Moldovei, în care ei se pot manifesta cu argumente pro și contra. Astfel, au loc competiţii de dezbateri între elevii claselor superioare din 8 licee din raioanele: Cantemir, Cimişlia, Sângerei şi Călăraşi.

Sîmbătă, 19 noiembrie 2011, ora 10:00, va avea loc finala competiţiei de dezbateri. Evenimentul va avea loc începând cu ora 10:00, în sala de conferințe a hotelului Jolly Allon, situat pe str. Maria Cebotari 37. La dezbatere sunt invitaţi liceenii, profesori, studenți, reprezentanți ai ONG-urilor, lideri ai organizațiilor de tineret și jurnalişti.

Proiectul „În calea spre Parlament”, prin organizarea competiţiilor de dezbateri, îşi propune să promoveze în rândul tinerilor cultura oratoriei. Iniţiativa este desfăşurată în parteneriat cu organizaţia cehă „Agora Central Europe”.

Anterior, timp de trei ani, aproximativ 900 de tineri au participat la seria de dezbateri europene organizate de IDIS, interacţionând direct cu reprezentanţi ai autorităţilor publice, misiunilor diplomatice şi organizaţiilor internaţionale. IDIS „Viitorul” a devenit o instituţie de referinţă pentru vorbitori străluciţi, printre care se numără ambasadori şi diplomaţi de carieră, experţi internaţionali şi personalităţi notorii. Totodată, IDIS a pregătit deja două generaţii de tineri lideri, prin intermediului programului său complex de educaţie politică. În ianuarie 2011, IDIS a relansat Şcoala sa de liderism politic. 

Descărcați aici programul evenimentului

Pentru informaţii suplimentare:

Ghenadie Mocanu, coordonator de proiect

E-mail: ghenadie.mocanu@viitorul.org


Concursul de dezbateri “În calea spre Parlament” face parte din proiectul "Construirea legăturilor democratice dintre actorii locali – tineret și cetățeni”, implementat de către IDIS „Viitorul” cu susţinerea financiară a Ministerului de Externe al Cehiei, Programul Transition și a Companiei Orange Moldova