Lansarea proiectului LeaderSHE - Young Women Leaders' Academy



„Tinerele de azi - liderii de mine”  - acesta este sloganul proiectului  ,,LeaderSHE - Young Women Leaders' Academy”, care s-a lansat  duminică, 30 octombrie,  în Sala Senatului din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova.

LL_2Evenimentul de deschidere a început cu discursul ofițerului de relații publice din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova, Valerie Colby, care a menționat: ,,Ambasada SUA finanţează acest proiect, pentru că susţinem toate oportunităţile care contribuie la dezvoltarea democrației în Moldova. Acesta idee de proiect a venit din partea absolventei programului de schimb al SUA, ca rezultat a experienţelor trăite în America. Consider că astfel de inițiative trebuie să fie cât mai multe şi cred că anume de aceasta au nevoie oamenii, în special femeile din Moldova.” La deschiderea oficială, organizatorii proiectului le-au adus la cunoștință participantelor: scopul general al proiectului, regulile și programul de activitate pentru ciclul curent de instruire, aşteptările şi componenţa echipei. Sesiunea a continuat cu conferinţa virtuală susținută de către Marian Staș, expert şi antrenor de leadership din România. În cadrul acestei discuții virtuale cu participantele proiectului, Staş le-a comunicat fetelor despre importanța mentorului în formarea tânărului lider, experiențele şi inițiativele proprii aplicate în domeniul leadership-ului, precum și oportunitățile viitoarelor femei-lideri din Republica Moldova.

În calitate de Ambasadoare al LeaderSHE a fost invitată Liliana Palihovici, Vicepreședinta Parlamentului RM, femeie de succes, politician, care a împărtășit participantelor cele mai importante strategii pe care le-a aplicat în activitatea de zi cu zi pentru a fi competitivă în lumea bărbaţilor. Liliana Palihovici a declarat că  „Femeia care trebuie să se implice în schimbarea situației din Republica Moldova, ar trebui să dețină o calitate foarte importantă:  să aibă puterea de a lupta pentru propriul punct de vedere și de a convinge oamenii să o urmeze”. Parlamentara le-a mărturisit fetelor despre importanța  libertății de expresie pentru o viitoare femeie de succes, despre secretul reușitei sale personale, despre cele mai importante valori, calități pe care o femeie-lider trebuie să le îmbine, și chiar despre realitatea politică actuală a Moldovei.

LL_1În aceeași zi, cele 26 de participante proiectului LeaderSHE, au colaborat mai mult în cadrul activităților organizate de către organizaţia „Proplus” – partenerul proiectului LeaderSHE, în cadrul cărora, ele au avut posibilitatea de a face cunoștință într-o manieră interactivă și de a-și exprima așteptările și obiectivele-cadru pe care ar dori să le realizeze pe parcursul proiectului.

Pe lângă trainingurile din domeniul leadership-ului social, politic, economic și cultural, LeaderSHE își propune să ofere participantelor pe parcursul următoarelor 9 luni de activitate - oportunități de mentorat, capacități de scriere și gestionare a proiectelor și activități sociale cu implicarea beneficiarelor LeaderSHE.

 

Pentru mai multe informaţii:

Olga Melniciuc – manager de proiect

tel. : 069246464, e-mail: info@LeaderSHE.md  web-site: www.LeaderSHE.md

 

Acest proiect este realizat cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova prin Alumni Small Grants Program

Articol adaugat de: Olga Melniciuc
Alte articole de la acest autor: