Daruri de toamnă de la Helping Hand Moldova



Al doilea an consecutiv, Fundaţia olandeză Helping Hand Moldova vine cu donaţii pentru beneficiarii Programului “Comunitate Incluzivă-Moldova”.

Fundaţia Helping Hand Moldova continuă tradiția de a contribui cu ajutor material pentru persoanele cu dizabilităţi şi familiile acestora care se află în asistența Programului “Comunitate Incluzivă-Moldova”, implementat de Keystone Human Services International Moldova Association (KHSIMA). Mai mult de 100 de persoane vor beneficia în acest an de ajutorul oferit de Fundație.

Ca şi anul trecut, donaţia este una de utilitate maximă: îmbrăcăminte pentru copii şi adulţi, încălţăminte pentru copii, textile, jucării, genţi, cărucioare şi alte articole de suport. Bunurile au fost procurate reieșind din necesitățile familiilor.

Henk van Veldhoven, preşedintele Fundaţiei şi Elly Spiekerman, secretarul acesteia, efectuează vizite în familii şi la serviciile sociale create în cadrul Programului “Comunitate Incluzivă – Moldova”, împreună cu reprezentanţii KHSIMA pentru a comunica direct cu beneficiarii despre necesitățile acestora și a transmite bunurile. În pragul anotimpului rece, darurile sînt binevenite pentru toţi cei care, din lipsă de bani, nu au posibilitatea să procure aceste lucruri, dar şi pentru serviciile sociale recent create, precum “Casele Comunitare” și “Locuințele protejate”, care îşi propun asigurarea unui mediu cît mai confortabil pentru persoanele cu dizabilităţi.

În acest context, Fundația Helping Hand Moldova și KHSIMA au semnat un Acord de colaborare prin care se planifică să fie susținute activități de abilitare economică a serviciilor sociale de tip “Casa comunitară” și “Locuința protejată”. Astfel, Fundația a acordat 32 de mii de lei pentru 3 Case comunitare și 2 Locuințe protejate. Din acești bani urmează să fie procurate păsări și animale domestice, care vor ajuta locatarii să se întrețină de sinestătător și va contribui la sporirea bunăstării lor.

De asemenea, familiile în care sînt persoane cu dizabilități vor fi susținute să demareze mici afaceri pentru întreţinerea proprie. Proiectul este la etapa de selectare a primelor 5 familii care vor beneficia de asistenţă.

 “Atunci cînde vrei să ajuţi, dacă dai cuiva un peşte - ajunge de hrană pentru o zi; dacă îl înveţi să folosească undiţa - îi asiguri existenţa”, a explicat dl Van Veldhoven principiul de acţiune al Fundaţiei.

Donaţiile oferite de Fundația Helping Hand Moldova sînt colectate în Olanda prin diferite metode: evenimente de fund-raising organizate de Fundaţie, donaţii individuale şi de la alte organizaţii şi comunităţi olandeze. Cu o echipă de voluntari ce implică familii, prieteni şi apropiaţi, Fundaţia îşi propune să aducă susţinere şi sprijin material în domeniile educațional şi de sănătate din Republica Moldova.

Fundația Helping Hand Moldova activează de 5 ani în țara noastră și oferă ajutor material familiilor din cadrul Programului “Comunitate Incluzivă-Moldova” al doilea an consecutiv.

Programul “Comunitate Incluzivă-Moldova” este implementat de KHSIMA în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) cu susținerea financiară a Open Society Foundations/Mental Health Initiatives (OSI/MHI) și Fundației Soros-Moldova.