O ORGANIZATIE DIN BALTI SOLICITA PRIMARULUI FONDURI PENTRU STERILIZAREA MAIDANEZILOR



Asociatia pentru Protectia Animalelor din Balti cere primarului din localitate sa aloce surse financiare pentru sterilizarea maidanezilor, informeaza DECA-press. Adresarea a fost facuta dupa ce, saptamana trecuta, mai multi locuitori ai unui cartier de la periferia municipiului Balti au semnalat cazuri de otravire a cainilor vagabonzi.

Desi recunoaste ca problema maidanezilor este una dureroasa si sensibila in localitate, primarul de Balti Vasili Panciuk sustine ca pentru sterilizarea tuturor cainilor vagabonzi din oras este nevoie de foarte multi bani. €žNoi avem posibilitate la moment sa sterilizam doar 3-4 caini pe saptamana, aceasta fiind prea putin pentru numarul mare al maidanezilor. Am vazut, la Iasi, un centru de sterilizare in care se cheltuiau lunar pentru un caine 400 USD. Acestea sunt sume prea mari pentru noi", a declarat Panciuk.

Acum o saptamana, asociatia respectiva a acuzat serviciile comunale municipale ca au intreprins masuri de exterminare prin otravire a mai multor caini dintr-un cartier al municipiului Balti. Acuzatiile insa au fost respinse de catre administratia IM €žGospodarie Specializata Auto".

DECA-press