Membrii Academiei Ideilor au parcurs primele traininguri de iniţiere



Proaspeții membri ai Academiei Ideilor II s-au pus serios pe muncă!

După deschiderea oficială a proiectului, timp de 3 zile, membrii au avut parte de instruiri de bază în domeniile:

  • Teambuilding,
  • Leaderhship,
  • Arta oratorică,
  • Dezbateri.

Datorită lui Sergiu Matei, Vice Preşedintele JCI Moldova şi trainerilor de la Proplus: Elena Rudoi, Alexandru Bordea şi Antonina Borş atmosfera şedinţelor de instruire a fost încununtată de multe zîmbete, impresii şi energie pozitivă.

Link la poze la galerie foto.

Pe parcursul zilelor de instruire, membrii au făcut cunoştinţă unii cu alţii. Pe unde mai stîlcit, pe unde cu o exactitate de 100%, au reuşit să se caracterizeze, uitînd de manierele ingenioase precum: „băiatul în tricou verde” sau „ai niște cercei foarte frumoși, dar am uitat uitat cum te numești”.

Etapa de cunoaștere a fost urmată de o prezentare a liderismului, a caracteristicilor unui lider adevărat și de exerciții pentru consolidarea echipei, oferite de către Sergiu Matei. Doza de inspirație a adus-o jocul practic, în care membrii au lucrat împreună pentru construirea unui obiectiv comun.

Instruirea în domeniul artei oratorice, pe care a oferit-o Alexandru Bordea a fost însoţită de o mulţime de exemple practice, cum ar fi: reţinerea emoţiilor, captarea atenţiei, structura discursului, gesticularea şi ticurile.

A patra instruire a fost orientată spre oferirea unei platforme pentru dezbateri, necesare pentru generarea şi discutarea ideilor din viitoarele module socio-economice. La această instruire s-a discutat despre structura unui argument, brainstorming, definirea termenilor-cheie şi efectuarea cercetărilor primare.

De asemenea, pe parcursul primelor săptămîni din cadrul Proiectului, organizatorii şi membrii Academiei Ideilor II au avut parte de primele offline-uri, unde atmosfera non-formală a contribuit la familiarizarea participanţilor cu regulile şi obiectivele proiectului.

În final s-a reuşit construirea unei echipe IDEA-le pentru a genera, dezbate şi implementa ideile!

Trainerii din cadrul şedinţelor de Instruire: 

   Elena RUDOI                                        Sergiu MATEI                          Alexandru BORDEA                      Antonina BORŞ

                

elena_rudoi_copy

sergiu_matei_copy

bordea

antonina_bors