API EDITEAZA UN SUPLIMENT ANTICORUPTIE



302-pagina_midell.jpgVineri, 28 decembrie a.c., Asociatia Presei Independente (API) a reluat editarea suplimentului OBIECTIV. Seria noua a publicatiei se axeaza pe tematica anticoruptie. OBIECTIV isi propune sa scolarizeze cetatenii privind fenomenul coruptiei, sa monitorizeze politicile guvernamentale anticoruptie si sa promoveze eforturile societatii civile in domeniul luptei cu coruptia. Publicatia este editata in parteneriat cu Alianta Anticoruptie, fiind difuzata de 17 ziare nationale si locale, cu un tiraj cumulativ de circa 90000 exemplare. Suplimentul apare lunar in limbile romana si rusa.

In prima editie a suplimentului a fost publicat un interviu cu Mark Levinson, consilier superior Programe Anticoruptie, manager al Programului Preliminar de Tara al Corporatiei Provocarile Mileniului; un articol despre pedepsele aplicate de instantele de judecata functionarilor gasiti vinovati de comiterea infractiunilor de coruptie; un sondaj cu lideri de opinie, oficiali si oameni de rand despre declaratia premierului Vasile Tarlev ca €žMoldova nu este Sicilia" etc.

OBIECTIV si-a indemnat cititorii sa adreseze intrebari lui Valeriu Balaban, presedintele Grupului national de monitorizare a Planului Preliminar de Tara, presedintele Grupului guvernamental de administrare a Planului Preliminar de Tara, sunand la numarul de telefon 22-09-96 sau expediind mesaje la adresa electronica obiectiv@api.md. Un interviu cu V. Balaban, bazat pe intrebarile cetatenilor, va putea fi citit in urmatoarea editie a suplimentului OBIECTIV.

OBIECTIV este editat in cadrul proiectului €žSupliment anticoruptie la ziarele independente", realizat de API, cu suportul financiar al Fundatiei EURASIA, reprezentanta din Moldova. In cadrul aceluiasi proiect, API va organiza un seminar si un training pentru jurnalistii de investigatie din presa locala si va desfasura doua concursuri profesionale: Concurs pentru cea mai buna reflectare in ziarele locale a luptei cu coruptia in plan local si Concurs pentru cea mai buna investigatie jurnalistica la nivel local.

www.api.md