BANCA MONDIALA VA FINANTA ANGAJAREA CIVICA A TINERETULUI RURAL



Tematica finantarii Programului de granturi mici (PGM) al Bancii Mondiale (BM) in anul 2008 va fi €žAngajarea Civica a Tineretului rural". Pentru anul 2008, bugetul PGM alocat R. Moldova este de 35 mii USD. Granturile prevazute pentru 2008 vor fi cuprinse intre 2000 si 6000 USD.

Accentul in 2008 va fi pus pe pregatirea si interactiunea grupurilor de tineri cu diversi parteneri sociali care sa fortifice constientizarea si promovarea angajarii civice a tineretului din spatiu rural. Aceste proiecte si activitati urmeaza sa intareasca parteneriatul cu sectorul public, cu alte organizatii ale societatii civile si cu sectorul privat, influentand astfel si fortificand mecanismele de participare, responsabilitate si incredere.

PGM finanteaza pana la jumatate din bugetul propus pentru proiect, restul resurselor urmand sa fie atrase din contributii suplimentare din alte surse, inclusiv de la partenerii sociali reali ai ONG-urilor, in vederea realizarii proiectului.

Inceputul PGM a fost lansat de BM in 1983 la nivel global, iar din 1998 acesta a fost descentralizat astfel, incat o serie de oficii ale BM din tarile-client administreaza PGM in mod autonom. Printre acestea se afla si Oficiul BM in R. Moldova care implementeaza PGM deja de 11 ani 1998-2008. Suma totala alocata R. Moldova in aceasta perioada este de cca 400 mii de dolari. Beneficiari ai 92 de granturi PGM au devenit pana in prezent 95 de ONG-uri din Moldova - 50 nationale si 45 locale.

Info-Prim Neo