Vizită la ADR Nord | Experți de la CzechINVENT și Expert-Grup au examinat două propuneri de proiecte



CzechINVENT_ADR_Nord_1Directorul general al Agenției Tehnologice cehe CzechINVENT, René Samek, și Manfred Hellmich, consultant superior în cadrul CzechINVENT, precum și Iulia Sirghi-Zolotco, cercetător economic la Centrul Analitic Independent „Expert-Grup" au efectuat joi, 6 octombrie a.c., o vizită la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), în contextul derulării etapei a III-a din cadrul proiectului „Susținerea dezvoltării regionale în Moldova: oportunitate pentru dezvoltarea societății civile".

„Suntem bucuroși să vă revedem. Sper că discuția noastră de azi despre conceptele de proiecte va fi una de succes", a spus, în cuvîntul său de salut, Constantin Bândiu, șeful Secției management proiecte, împuternicit temporar în exercitarea atribuțiilor directorului ADR Nord.

„Acum ne aflăm în a treia fază a proiectului, iar faza finală va avea loc în noiembrie. Acest proiect va permite elaborarea altor proiecte, care să obțină finanțare. Am primit informație de la Ambasada Cehă precum că, în prezent, se lansează un proiect care va viza dezvoltarea regională, prin care se va acorda Republicii Moldova bani în sumă de 8 mln. de euro. Este vorba despre un proiect european care va cuprinde 8 domenii. Unul dintre domenii va fi împrietenirea agențiilor de dezvoltare din Republica Moldova și Europa. Detalii nu sunt cunoscute, dar se știe sigur că realizarea acestui proiect s-a hotărît", a spus René Samek.

În contextul celei de-a III-a etape din cadrul proiectului menționat, au fost examinate două propuneri de proiecte: 1) „Specialiști calificați în implementarea proiectelor regionale din R. Moldova", elaborat de Liuba Baranceanu, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor la ADR Nord, și 2) „O zonă de odihnă și agrement pentru tinerii din Regiunea Nord", elaborat de Nina Bândiu, director executiv al Asociației Obștești „CONSULT-NORD" din Pelinia, Drochia.

Propunerile de proiecte citate urmează a fi revăzute, completate și prezentate la ultima etapă a proiectului, în cadrul meselor rotunde regionale, planificate pentru luna noiembrie a.c.

www.adrnord.md