Fundatia Familia Sturza a donat Muzeului National de Arta al Moldovei doua lucrari ale marelui sculptor roman Vasile Gorduz



IMG_Opasare_obisnuitaFundatia Familia Sturza a donat Muzeului National de Arta al Moldovei doua lucrari ale marelui sculptor roman Vasile Gorduz

 Chişinău, 23 august  2011

La aniversarea de 20 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, Fundatia Familia Sturza a donat Muzeului National de Arta al Moldovei doua lucrari ale renumitului sculptor român de origine basarabeana.

Titlurile celor doua  lucrari efectuate in bronz donate Muzeului National de Arta sunt bine cunoscute:

Conversând cu iarba si O pasare obisnuita

Autor al celebrelor lucrări: „Eminescu“, „Împăratul Traian“, „Ecou“ sau „Dureroasa naştere a poporului român“, Vasile Gorduz este considerat unul din cei mai mari sculptori din spaţiul românesc. El s-a născut în anul 1931 în comuna Trifeşti, Orhei. Şi-a făcut studiile la Academia de Arte din Bucureşti. Îndrăgostit de sculptură, pe parcursul vieţii a realizat sute de lucrări pe care le regăsim atât în patrimoniul muzeelor din România, cât şi în colecţii din străinătate.

“Gratie donatiei facute de Ion Sturza, prin intermediul Fundatiei Familia Sturza, vom avea in patrimoniul Muzeului aceste doua lucrari extrem de valoroase care reprezinta o revenire la bastina a marelui sculptor Vasile Gorduz.”, a mentionat directorulMuzeului Naţional de Artă Tudor Zbarnea.

Fundaţia Familia Sturza este o organizaţie neguvernamentală, care susţine şi promovează dezvoltarea personală şi comunitară prin desfăşurarea de programe de asistenţă şi cooperare, destinate în special grupurilor dezavantajate, pentru cultivarea spiritului de iniţiativă, a activismului civic şi a unei pronunţate responsabilităţi sociale.

Pentru detalii accesaţi: www.fundatiasturza.md