AO "CUTEZATORUL" instruieste formatori din România şi Ucraina



Asociaţia Obştească „CUTEZĂTORUL" Făleşti în colaborare cu Federaţia Naţională a Agricultorilot din Moldova “AGROinform” organizează în perioada 13-16 septembrie 2011 un training de pregătire a formatorilor în domeniul producerii şi certificării producţiei agroalimentare ecologice.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Reţea transfrontalieră pentru agricultura ecologică, „EcoAgriNet", finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2009-2013.

În cadrul trainingului vor fi instruirii 10 participanţi din judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi, România, regiunea Cernăuţi, Ucraina, selectaţi de partenerii proiectului Asociaţia Euroconcept, Botoşani, Centrul de Dezvoltare Comunitară Iaşi, România şi Centrul Bucovinean pentru Dezvoltare şi Reconstrucţie Cernăuţi.

În cadrul instruirii vor veni cu prezentări şi comunicări utile în domeniu experţi de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Institutul pentru Culturile de Cîmp “Selectia”, Federaţia AGROinform, Universitatea de Ştiinţe Agricole si Medicina Veterinară „Ion Ionescu de la brad” Iasi, România.

În lunile octombrie-noiembrie, la întoarcere de la instruire, formatorii vor organiza un curs de instruire de 2 zile pentru 12 fermieri în regiunile pe care le reprezintă. Obiectivele principale ale instruirii vor fi producerea producţiei agroalimentare ecologice, utilizînd practici agricole nepoluatoare şi certificarea producţiei agricole organice.

Relaţii suplimentare la telefonul +373 259 22951. Persoana de contact Victor Cimpoieş.