Şcoală de vară pentru tinerii lideri ai societăţii civile din UE şi ţările Parteneriatului Estic



  alt  

 În perioada 28 septembrie – 2 octombrie, Academia Civică organizează o şcoală de vară în Polonia, pentru a ajuta persoanele participante să înteleagă sensul responsabilităţii, atât în serviciul public şi activităţile unei companii, cât şi pentru a discuta despre schimbările critice cu care Europa şi întrega lumea se confruntă. Şcoala de vară se adresează tinerilor lideri ai societăţii civile din Polonia, Uniunea Europeană şi ţările Partenereatului Estic, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă emis de organizatori.

Programul Academiei Civice este dublu şi, mai întâi de toate, este bazat pe semine şi întâlniri cu academicieni şi politicieni, precum şi ateliere de lucru conduse de antrenori pentru a face participanţii să înţeleagă sensul responsabilităţii în problemele publice. Tinerii lideri ai societăţii civile vor avea posibilitatea de a participa la sesiuni plenare şi la panoul de dezbateri al Forumului European de idei noi. De asemenea, vor avea posibilitatea de a interacţiona cu unele dintre cele mai remarcabile afaceri din lume.

Pentru această şcoală de vară vor fi selectaţi 30 de tineri lideri ai societăţii civile. Costurile de călătorie urmează să fie acoperite de către participanţi, care vor achita şi o taxă de participare. Pentru participanţii din ţările UE taxa este de 100 de euro, iar pentru participanţii din ţările Parteneriatului Estic – 30 de euro. Cererile de participare pot fi depuse până la data de 29 iulie. Formularele pot fi descărcate pe http://ilw.org.pl/en/ca.

Academia Civica este un program al Forumului European de idei noi. Summit-ul de afaceri organizat cu ocazia deţinerii preşedinţiei poloneze în cadrul Consiliului Uniunii Europene, sub patronajul al Bronislaw Komorowski, preşedintele Republicii Polonia, Herman van Rompuy, preşedintele al Consiliului European şi Jerzy Buzek, preşedintele Parlamentului European.