Tabără de vară pentru copiii cu dizabilităţi



Chişinău, 22 Iulie 2011

Un grup de copii cu dizabilităţi din or.Călăraşi  însoţiţi de voluntarii AO „Dorinţa s-a odihnit la tabăra „Andrieş” graţie sprijinului financiar oferit de către Fundaţia „Familia Sturza”.

     În perioada 10 iulie-20 iulie 2011, 26 de copii cu dizabilităţi însoţiti de părinţii şi voluntarii Asociaţiei de sprijin a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi ,,Dorinţa” din or.Călăraşi  s-au odihnit la la Centrul de Agrement pentru copii „Andrieş” s.Ivancea, r.n Orhei.
      

    „Prin acest proiect vrem să dezvoltăm abilităţile de comunicare şi socializare ale copiilor cu dizabilităţi şi să facilităm reabilitarea acestora. Tabăra de vară este un prilej de bucurie şi relaxare pentru beneficiarii noştri, ea fiind pentru mulţi din ei unica excursie de care au parte”, a menţionat Maria Mogildea, preşedinte al AO „Dorinţa”.


     Timp de zece zile copiii au avut un program care a cuprins atât activităţi educative cât şi  recreative. Programul taberei a îmbinăt diverse activităţi: plimbări, dansuri,  activităţi distractive şi interactive, teatrul dramatic, vizionarea filmelor, teatrul de păpuşi, activitati sportive(inot,tenis de masă, baschet), concursuri prin care copiii şi-au dezvoltat creativitatea şi abilităţile de comunicare şi care au contribuit la reabilitarea lor fizico-psihologică.
    

   „Am aşteptat toţi cu nerăbdare această tabără, devenită de acum tradiţie.Datorită Fundaţiei „Familia Sturza" a fost îndeplinită dorinţa mare a copiilor. A fost o mare bucurie pentru copiii noştri care au avut parte de o experienta deosebită, pe care sigur nu o vor uita niciodată." – Maria Curmei, mama unui copil.