Un nou proiect pentru tinerii din Ialoveni : „Dezvoltarea cetateniei active prin practici de participare”




Centrul Național pentru Lucrătorii de Tineret anunță lansarea proiectului „Dezvoltarea cetateniei active prin practici de participare”, realizat cu susținerea financiară a Ambasadei SUA prin Programul de Granturi pentru Susținerea Inițiativelor Democratice. Scopul proiectului este de a promova participarea civică a tinerilor din raionul Ialoveni, prin implicarea lor în soluționarea problemelor tinerilor la nivel comunitar.
În cadrul proiectului, 75 de tineri și 25 de lucrători de tineret din raionul Ialoveni vor învăța despre participarea civică și scrierea proiectelor, și vor avea ocazia să implementeze propriile proiecte comunitare pentru a soluționa o problemă cu care se confruntă semenii lor la nivel de comunitate. Tinerii și lucrătorii de tineret vor beneficia de 2 cursuri de instruirea e tematica identificării problemelor comunitare, mobilizării comunității și scrierii proiectelor. După aceasta, participanții vor elabora proiecte, prin care vor încerca, împreună cu alți actori comunitari, să soluționeze problema identificată. Proiectele elaborate de tineri vor fi finanțate prin Fondul pentru Tineri al Consiliului Raional Ialoveni. Astfel tinerii, nu doar vor învăta să analizeze problemele locale și să scrie proiecte de finanțare, dar vor avea posibilitatea să obțină resurse financiare pentru realizarea proiectelor ce urmează a fi elaborate și să aplice în practică ideile sale.
În rezultatul proiectului, tinerii vor căpăta atît cunoștințe teoretice, cît și experiență practică în scrierea și implementarea proiectelor, dezvoltîndu-și astfel abilitățile de soluționare a problemelor locale prin practici participative.


Posted: 2011-07-11 11:12:03

Initiative Democratice