Iniţiativele micilor întreprinzători sunt sabotate, Eugen Roşcovanu



altIniţiativele micilor întreprinzători sunt sabotate. Altfel nu poate fi explicat blocajul instituţional existent, a declarat la o conferinţă de presă preşedintele Asociaţiei Micului Business (AMB), Eugen Roşcovanu, transmite Info-Prim Neo. 

,,Noi ştim că avem în Republica Moldova o oligarhie care vrea să deţină monopolul total asupra tuturor modalităţilor de vânzare a mărfurilor din Republica Moldova”, a spus Eugen Roşcovanu. 

Potrivit preşedintelui AMB, o mare parte din agenţii economici sunt nevoiţi să activeze semilegal şi nu pot să-şi legitimeze businessul deoarece modalităţile de deschidere a afacerilor sunt limitate, iar autorităţile nu sunt receptive la sutele de scrisori din partea oamenilor de afaceri care vin cu propuneri concrete, care le-ar permite să activeze în condiţii mai bune. 

,,Blocarea instituţională la care asistăm, opacitatea instituţiilor de stat, cum ar fi puterea executivă, puterea legislativă, nu găseşte nicio explicaţie decât sabotarea actuală a reformelor care trebuie să existe şi să schimbe realitatea”, a subliniat Eugen Roşcovanu. În opinia sa, legea privind întreprinderile mici şi mijlocii s-a învechit şi trebuie actualizată. 

,,Asociaţia Micului Business, antreprenorii independenţi, trimit propuneri trimestrial la Guvern, la Parlament, pentru ca să se elaboreze un document care ar lărgi domeniile de activitate, de exemplu în forma cea mai lejeră cum este patenta de întreprinzător”, a remarcat Eugen Roşcovanu. 

Preşedintele AMB a mai spus că atât executivul, cât şi legislativul, trebuie să se ocupe de reforme şi de elaborarea actelor normative și legislative care ar fi în consens cu modul de activitate a micilor antreprenori.

sursa: www.info-prim.md