Expoziție Photovoice în satul Bulboaca – o lecție de viață pentru unii



altCantina SA «Agrovin Bulboaca» din satul Bulboaca, rn. Anenii Noi a găzduit astăzi, 26 iunie 2011, prima Expoziție Photovoice cu tematica ”Femeia cu dizabilități – lideră prin abilități” realizată prin implicarea locatarilor.

Pentru realizarea celor peste 50 de fotografii, in cadrul proiectului s-au implicat 15 participanți locatari ai satului, elevi, muncitori și persoane cu dizabilități. In cadrul programului Photovoice au participat si elevii din Școala Auxiliară din localitate, care prin pozele făcute de ei au demonstrat că dizabilitatea unei persoane poate fi transformată în abilitate, dacă aceasta are susținere și protecție din partea intregii societăți.

La expunerea fotografiilor au luat parte atît participanții,populația din sat cît și autoritățile publice locale care au spus că nu vor rămîne indiferente fața de problemele comunității ce au fost scoase în evidență de participanți în timpul programului Photovoice.

Daniela, una din participantele la acest program, a menționat că ”fiecare fotografie realizată in timpul celor două module de trainig reprezintă nimic mai mult decît niște lecții de viață ale consătenilor noștri. Lecții de la care avem multe de învățat, pentru că persoanele cu dizabilități sunt cu adevărat un exemplu de curaj pentru noi ceilalți.”

Demararea proiectului Photovoice a pornit de la implementarea unei idei din partea Tatianei Goloșciuc, voluntar al Centrului de Asistenta Juridica pentru Persoane cu Dizabilități, locatar al satului Bulboaca raionul Anenii Noi.  Acest proiect  a fost implementat cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova şi Agenţiei Suedeze de Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida)”.

În viitorul apropiat expoziția Photovoice realizată în Bulboaca se va desfășura și în Chisinău.