Forumul Organizaţiilor Neguvernamentale din R. Moldova, Ediţia a VI-a



Forumul Organizaţiilor Neguvernamentale din R. Moldova, Ediţia a VI-a, Chişinău, Palatul Republicii, 23-24 iunie 2011

Care sunt realizările ONG-urilor din Republica Moldova în ultimii doi ani şi care sunt provocările cu care se confruntă acestea? Ce ar trebui să facă ONG-urile şi autorităţile publice pentru a îmbunătăţi cadrul legal şi fiscal pentru ONG-urile din R. Moldova? Acestea şi alte întrebări, legate de sectorul neguvernamental, vor fi discutate în cadrul celei de a VI-a Ediţii a Forumului ONG-urilor, care va avea loc la Chişinău, în perioada 23-24 iunie, Palatul Republicii şi este organizat de către Consiliul Naţional al ONG-urilor din R. Moldova.

Lansat pentru prima dată în 1997, Forumul ONG-urilor se desfăşoară o dată la doi ani. În acest an, Forumul va întruni peste 120 de lideri de ONG, reprezentanţi ai instituţiilor publice, donatori şi experţi internaţionali. Forumul ONG-urilor este o oportunitate pentru sectorul neguvernamental din R. Moldova de a contribui la luarea unor decizii publice importante. În acest an, discuţiile se vor axa pe rolul societăţii civile în procesul de integrare europeană, durabilitatea serviciilor sociale prestate de ONG-uri, consolidarea imaginii ONG-urilor, promovarea reţelelor de ONG-uri şi dezvoltarea parteneriatelor publice-private.

Evenimentul va oferi ONG-urilor oportunitatea de a evalua activitatea Consiliului Naţional al ONG-urilor, membrii căruia sunt aleşi în cadrul Forumului ONG la fiecare doi ani. Consiliul Naţional al ONG-urilor va prezenta un raport de activitate, realizările obţinute, dar va oferi şi recomandări privind consolidarea sectorului ONG.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactaţi Secretariatul Consiliului ONG, menţinut în prezent de către Centrul de Resurse ”Tineri şi Liberi”, la numerele de telefon (+ 373) 22 567 549; 79450027, adresa de e-mail secretariat@tineriliberi.md sau vizitaţi http://consiliulong.md/ro/.

Forumul ONG-urilor este posibil graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului AED Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP), şi este cofinanţat de Fundaţia Est-Europeană.