Un nou proiect pentru tinerii din Ialoveni : „Dezvoltarea cetateniei active prin practici de participare”



Centrul Naţional pentru Lucratorii de Tineret anunţa lansarea proiectului  „Dezvoltarea cetateniei active prin practici de participare”, realizat cu susţinerea financiara a Ambasadei SUA prin Programul de Granturi pentru Susţinerea Iniţiativelor Democratice. Scopul proiectului este de a promova participarea civica a tinerilor din raionul Ialoveni, prin implicarea lor în soluţionarea problemelor tinerilor la nivel comunitar.

În cadrul proiectului,  75 de tineri şi 25 de lucratori de tineret din raionul Ialoveni vor învaţa despre participarea civica şi scrierea proiectelor, şi vor avea ocazia sa implementeze propriile proiecte comunitare pentru a soluţiona o problema cu care se confrunta semenii lor la nivel de comunitate. Tinerii şi lucratorii de tineret vor beneficia de 2 cursuri de instruirea e tematica identificarii problemelor comunitare, mobilizarii comunitaţii şi scrierii proiectelor. Dupa aceasta, participanţii vor  elabora proiecte,  prin care vor încerca, împreuna cu alţi actori comunitari, sa soluţioneze problema identificata. Proiectele elaborate de tineri vor fi finanţate prin Fondul pentru Tineri al Consiliului Raional Ialoveni. Astfel tinerii, nu doar vor învata sa analizeze problemele locale și sa scrie proiecte de finanțare, dar vor avea posibilitatea sa obțina resurse financiare pentru realizarea proiectelor ce urmeaza a fi elaborate și sa aplice în practica ideile sale.

În rezultatul proiectului, tinerii vor capata atît cunoştinţe teoretice, cît şi experienţa  practica în scrierea şi implementarea proiectelor, dezvoltîndu-şi astfel abilitaţile de soluţionare a problemelor locale prin practici participative.

 

Articol adaugat de: Natalia Ceban