Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

„ Pentru mine voluntariatul este o activitate efectuată cu multă dăruire”



„ Pentru mine voluntariatul este o activitate efectuată cu multă dăruire”

  48004_149810525040513_100000347002384_338837_5594923_n

 

Corina Lebedinscaia este studentă în anul III la Jurnalism, USM, specialitatea Ştiinţele Comunicării. Un plus enorm, poate, are această facultate în viaţa Corinei, ceea ce i-a permis să facă voluntariat, o activitate ce merită doar aprecieri.

Printre primele încercări în domeniul civic, au fost realizarea unei emisiuni de poezie de la un post de radio din Edineţ. Corina parcurgea 60 de km din satul ei de baştină, din raionul Briceni pentru a încînta ascultătorii dornici de cultură.  "Pentru mine voluntariatul este o activitate efectuată cu multă dăruire care îmi aduce plăcere" menţionează Corina. Anii de studenţie i-au adus alte oportunităţi de afirmare a spiritului civic, iar ea a profitat din plin de şansele care au apărut. Face voluntariat la Mişcarea Ecologistă din Moldova, scrie pentru revista "Natura". Din 2010 pînă în prezent este voluntar în Asociaţia Obştească "Prietenii Copiilor". Nu ratează să se implice în tot felu de campanii, şcoli de vară şi training-uri. Se poate lăuda cu o serie de astfel de participări cum ar fi :  seminarul "Training Get Out the Vote"  (programul de tineret “Tu votezi”)– moblizarea non-partizană a    tinerilor la vot, organizat de Institutul Național Democratic din SUA,participantă la Forumul Tinerilor Jurnalişti din Moldova organizat de către CTJM, trainingul „Colaborarea ONG-urilor cu Mass-Media – cum facem vizibile activităţile ONG-urilor”, organizat de Parc Communications, în parteneriat cu AED, în cadul Programului „Consolidarea Societăţii Civile în Moldova”  şi multe alte acţiuni similare. 

Aşteaptă cu nerăbdare susţinerea tezei de licenţă, dar cu sigurnanţă nu va renunţa să fac voluntariat nici după absolvirea facultăţii.

Iuliana Mămăligă