După 15 ani, în Comuna Tuzara s-a deschis Oficiul Medicilor de Familie



La data de 02 iunie 2011 în Comuna Tuzara a fost deschis Oficiul Medicilor de Familie. După 15 ani, populaţia comunei va fi din nou asigurată cu servicii medicale de calitate. Evenimentul a fost aşteptat de întreaga comunitate care ducea lipsă de aceste servicii şi fiecare locuitor era nevoit să se deplaseze în centrul raional pentru orice tip de serviciu medical.

Datorită insistenţei primarului Comunei Tuzara, Domnul Gheorghe Railean, a contribuţiei primăriei Tuzara şi a Centrul Medicilor de Familie a raionului Călăraşi, începînd de ieri în comună funcţionează 5 cabinete dotate cu echipament modern ce zi de zi vor sta la dispoziţia fiecărui cetăţean. Populaţia va beneficia de 2 medici de familie, cabinet ginecologic, farmacie şi cabinet de proceduri. Respectiv, au apărut 5 locuri noi de muncă, iar personalul este asigurat de către Centrul Medicilor de Familie a raionului Călăraşi.

La deschidere a participat primarul Comunei Tuzara, Gheorghe Railean, care a prezentat o informaţie despre procesul de desfăşurare a lucrărilor. Domnul Lupu Nicolae, medicul şef al Centrul Medicilor de Familie a raionului Călăraşi a vorbit despre colaborarea eficientă ce a avut-o cu primăria Comunei Tuzara. A luat cuvîntul doamna Fîntînari Maria, contabil şef în primăria oraşului Călăraşi şi i-a înmînat domnului primar al comunei o scrisoare de mulţumire din partea populaţiei pentru aportul deosebit adus la realizarea acestei lucrări. Au fost prezenţi consilierii locali, cetăţenii comunei care de acum vor avea asigurate servicii medicale de calitate.

Lilia Levco,

Consilier local