Cupa Raionului Calarasi a fost adusa in Comuna Tuzara




În fiecare an, în raionul Călăraşi, se organizează turneul la fotbal pentru Cupă. Conform tradiţiei, anul acesta, satele amatoare ale fotbalului au înscris echipele în lupta pentru Cupă. Echipa Comunei Tuzara anual concurează cu celelalte echipe pentru marele trofeu.

Duminică, data de 29 mai s-a desfăşurat finala pe stadionul din raionul Călăraşi. Meciul s-a desfăşurat între Comuna Tuzara şi satul Ţibirica. Ambele echipe erau pregătite moral şi fizic să ducă Cupa acasă, dar au învins cei mai buni. După cele două reprize, scorul pe panoul de punctaj arăta 7:1 pentru echipa Comunei Tuzara. Organizatorii au înmînat Trofeul echipei şi au adus felicitări. Antrenorul echipei este Abajer Aurel care a depus un efort deosebit pentru promovarea echipei şi pentru obţinerea premiului mare. La meci a fost şi primarul Comunei Tuzara, Gheorghe Railean care la final a felicitat echipa şi a înmînat premiul din partea Primăriei. Alături de echipă au fost şi suporterii care au susţinut pe cei care luptau în teren.

Este salutabil că în comunităţile Republicii Moldova se promovează modul sănătos de viaţă. Echipa Comunei Tuzara este un exemplu pentru celelalte sate.