ONG-urile fac apel către concurenţii electorali să renunţe la practicile de cumpărare a voturilor



 Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte face apel către concurenţii electorali la transparenţă financiară şi comportament corect în campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 iunie. Într-un comunicat de presă dat publicităţii coaliţia se arată îngrijorată de faptul că sunt tot mai frecvente cazurile de utilizare a cadourilor electorale şi a altor practici de corupere a alegătorilor, transmite Info-Prim Neo. 

Coaliţia solicită concurenţilor electorali să înceteze practicile de cumpărare a voturilor. De asemenea, coaliţia cere Comisiei Electorale Centrale să verifice cu mai multă rigurozitate rapoartele financiare ale concurenţilor electorali, precum şi să ia măsurile legale de avertizare şi de penalizare a celor care încalcă legea. Iar Ministerului Afacerilor Interne şi Procuraturii Generale li se solicită să investigheze minuţios tentative de corupere a electoratului. 

Potrivit ONG-urilor, astfel de practici vin în contradicţie cu standardele internaţionale în materie de alegeri. Coaliţia va reflecta aceste cazuri în rapoartele sale de monitorizare şi va ţine cont de acestea în aprecierea pe care o va da la final campaniei electorale.

sursa: www.info-prim.md