Impotriva Islamului. Alianta Asociatiilor Ortodoxe se pregateste de proteste



Alianta Asociatilor Ortodoxe se pregateste de protestul de maine impotriva legalizarii Islamului in Moldova. Activistii Aliantei spun ca vor cere anularea acestei decizii si revizuirea Legii Cultelor, pe care o considera prea permisiva.

Reprezentatii Aliantei Asociatiilor crestine sustin ca inregistrarea islamului a fost facuta intr-un mod netransparent si fara a fi consultata comunitatea ortodoxa. 


Noul ministru al justitiei sustine ca legea cultelor nu contravine Constitutiei si legislatiei internationale, dar ca aceasta poate fi modificata. Cat priveste anularea deciziei de inregistrare a Islamului...

Presedintele Ligii Islamice din Moldova sustine ca actiunea de maine este una politica. Comunistii neaga ca ar sta in spatele acestor proteste, iar organizatiile crestine spun ca actiunea lor nu face parte din campania electorala. 

Alianta asociatiilor ortodoxe va organiza maine un protest in fata guvernului.  Manifestatii similare vor fi organizate la Ungheni, Balti si Cahul. Preotii insotiti de enoriasi isi vor prezenta amendamentele la legea cultelor si vor cere anularea deciziei de inregistrare a Islamului. Potrivit lor, Mitropolitul Moldovei nu va fi prezent la actiune. Anterior, insa, acesta a condamnat inregistrarea oficiala a islamului in Moldova.

 

sursa: www.protv.md