Generatia Pro-Moldova: ”Intersectii ale democratiei” in s. Chirca, Anenii-Noi



În data de 28 aprilie 2011, Asociaţia Obştească “Generaţia Pro-Moldova”, s. Chirca, r. Anenii Noi, înregistrată la 7 octombrie 2010, precum şi alte asociaţii obşteşti din Republica Moldova, au semnat cu Departamentul de Stat al Statelor Unite un acord de grant în valoare de 4,929.00 Dolari SUA pentru a susţine implementarea proiectului „Intersecţii ale democrației”, perioada de implimentare fiind 19 aprilie 2011 - 15 decembrie 2011. Scopul principal al Proiectului este de a creşte nivelul de transparenţă în procesul de luare a deciziilor în comunitatea Chirca printr-o comunicare eficientă între societatea civilă şi autorităţile publice locale. Acest lucru se va face prin tipărirea unui ziar local, “Chirca Azi”, la compilarea căruia vor participa cca 20 de tineri de la şcoala din s. Chirca. Aceștia vor fi divizați în două grupe: una va lucra în teritoriu la colectarea datelor, informației de la locuitorii s. Chirca, iar alta va lucra în oficiu, la școală sau acasă, la redactarea materialului adunat pentru publicarea lui ulterioară.

Cel puțin o dată pe săptămînă vor fi organizate întîlniri în cadrul cărora elevii vor lua cunoștință cu procesul de lucru. De asemenea, ei vor raporta rezultatul activității lor. și vor alcătui un plan de lucru pentru săptămîna următoare.

Asociaţia Obştească “Generația Pro-Moldova” aduce sincere mulţumiri Departamentului de Stat al Statelor Unite pentru încrederea şi susţinerea acordată, cu speranţa că acest proiect va fi începutul unei colaborări frumoase de lungă durată.