Formarea facilitatorilor locali in cadrul proiectului “Tinerii promoveaza participarea”



Luni, 9 mai s-a organizat treningul de formarea facilitatorilor locali pentru organizarea activitatilor de educatie civica la nivel local.

Au fost instruite 8 grupuri de initiativa care vor activa in 8 comunitati din raioanele de sud cu scopul sa educe si sa sensibilizeze opinia alegatorilor moldoveni privind importanta participarii active a cetatenilor in dezvoltarea vietii comunitatii prin participarea la alegeri.

In cadrul treningului, moderat de Nicolae Panfil, secretarul Coalitiei Civice pentru Alegeri Libere si Corecte, au fost prezentate metodele si tehnicile prin care societatea civila poate sa se implice in activitati de educatie electorala : dezbateri publice, campaign door to door, flash mob, open space, cafeneaua publica.

Participantii au fost familiarizati si cu reguli de organizare si comportament in desfasurarea activitatilor de educatie electorala.

In a doua parte treningului, s-a lucrat asupra elaborarii planului de actiune pentru fiecare localitate : identificarea tehnicilor de lucru, stabilirea planului calendatistic, planificarea resurselor necesare.

La final, s-a pus accentul asupra evaluarii impactului activitatilor organizate, prin colectarea de date statistice, observarea alegerilor şi participarea cetăţenilor, evaluarea propriilor actiuni, a gradului de implicare, a capacitătilor organizatorice utilizate la realizarea activitătilor de educaţie electorală

Imediat dupa trening, facilitatorii urmeaza sa organizeze in cele 8 localitati, ateliere de informare a administratiei publice locale, membrilor comunitatii despre obiectivele proiectului si activitatile planificate.

Activitatile au loc in cadrul proiectului “Tinerii promoveaza participarea”, sustinut financiar de Ambasada SUA in R. Moldova si implementat de AO Perspectiva, or. Cahul.

Ivancioglo Victoria

Coordonator de proiect