Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Bursă obţinută prin voluntariat



Dacă te-ai apucat de voluntariat, îţi vine greu să abandonezi această activitate. Devine ca o parte componentă din viaţa ta şi nu regreţi că ai adăugat-o în activităţile tale zilnice. Iar domnişoara din materialul ce urmează vine să confirme acest lucru.

 alt

Alina Gîlcă este elevă în clasa a XII-a la LT „Mircea Eliade” din capitală. S-a împrietenit cu voluntariatul din clasa a şaptea, cînd mergea la Radio Moldova pentru a prezenta emisiuni. Chiar dacă era la o vîrstă cînd încă multe uşi urmează să fie deschise, îi plăcea munca de la radio şi mereu avea tendinţa de a persevera. „Acum,  cred eu, am mai multă experienţă, prezint emisiuni în direct, realizez reportaje, interviuri, e o pregătire pentru viitoarea mea carieră, pentru că îmi doresc să ajung să am propria emisiune” spune Alina.

În clasa a X-ea a devenit voluntar la Centrul Internaţional pentru Protecţia Drepturilor Femeii „La Strada”. A început să meargă la diferite traininguri , să informeze despre fenomenul traficului de fiinţe umane.

O altă etapă pentru Alina a fost echipa „Spark the Wave”, unde cu alţi colegi organizează o şcoală de vară care dezvoltă abilităţi de lider şi pune accent pe voluntariat. O realizare majoră pe care i-a adus-o munca de voluntară este obţinerea unei burse la „Spark the Wave ” în SUA. „Niciodată nu am cîştigat nimic, iar acum munca mea este oarecum răsplătită. Trăirile pe care le am acum sunt de nedescris. Acestă şansă mă face să fac voluntariat şi să atrag cît mai mulţi tineri să facă această activitate”.

Alina este şi membru în Departamentul Comunicare din cadrul Centrului Tînărului Jurnalist din Moldova. Spune că această organizaţie a ajutat-o să înveţe multe despre jurnalism şi a întîlnit acolo oameni care ocupă un loc important în viaţa ei. Nu uită nici de funcţia de consilier în Comisia Mass-Media şi Relaţii cu Publicul de pe lîngă Direcţia Educaţie Tineret şi Sport, dar nici de cea din Senatul liceului în care învaţă.

Iuliana Mămăligă