JEF Moldova celebrează Ziua Europei! pentru că : Europa este mai aproape !



 COMUNICAT DE PRESĂ

JEF Moldova celebrează Ziua Europei pentru că : Europa este mai aproape !

JEF Moldova, organizație de tineret din Republica Moldova care are drept scop promovarea integrării europene a RM și a valorilor și principiilor europene, membru cu drepturi depline a JEF Europa-organizație cu peste 30.000 membri în toată lumea, celebrează al 6-lea an consecutiv Ziua Europei în Moldova.

În acest an, JEF Moldova celebrează Ziua Europei pe 7 mai în Piața Marii Adunări Naționale în Chișinău și pe 14 mai în Piața Vasile Alecsandri, Bălți alături de Delegația UE în Moldova în cadrul Orășelului European special amenajat.

Pentru Republica Moldova celebrarea Zilei Europei este un pas important în vederea apropierii relațiilor între țara noastră și Uniunea Europeană, în vederea dezvoltării unui parteneriat mai durabil la nivel social, cultural, politic, economic.

Constanța Leancă președintele JEF Moldova menționează că ”Este foarte important ca în contextul în care Uniunea Europeană demonstrează o susținere remarcabilă a Republicii Moldova în direcția de dezvoltare democratică în conformitate cu valorile Europene, noi, cetățenii trebuie să tindem să aplicăm valorile și normele sociale europene, să construim acasă o societate cu adevărat europeană pentru fiecare - să facem ca Europa să fie mai aproape”.

JEF Moldova ca membru al Orășelului European își propune să organizeze activități interactive, concursuri, jocuri și prezentări ale activităților organizate pînă acum, să prezinte filmulețe și materiale informative cu referire la funcționarea și activitatea UE, să afle părerea fiecăruia despre ce înseamnă UE pentru cetățenii din Republica Moldova.

Activitatea de celebrare a Zilei Europei organizată de JEF Moldova este salutată și susținută de către JEF Europa, facînd parte din cadrul campaniei pan-europeane coordonată de aceasta în peste 25 de state.

Phillipe Adriaenssens, reședintele JEF Europa statuează ” Ziua Europei este sărbătorită simultan în toate secțiile JEF Europa pentru a reaminti istoricul eveniment al semnării Declarație Schuman în 9 mai 1950 care a pus bazele creării primei instituții europene supranaționale. Susținem JEF Moldova în angajamentul său de promovare în rîndul cetățenilor a valorilor și idealurilor Europene peste actuala frontieră a UE, ceea ce duce la o apropiere considerabilă a cetățenilor in Moldova de un viitor european.”

Amintim că anul acesta Delegația UE în colaborare cu Primăria Municipiului Chișinău organizează Zilele Europei în Moldova 2011 astfel va fi constituit Orășel European care va găzdui expoziții, evenimente culturale, prezentări ale ambasadelor, etc.

Sfîrșit

Inforamatii:

Constanța Leancă – președintele JEF Moldova : 069614956

Daniela Vidaicu – membru Birou Executiv JEF Europa : 068807159

 

Pentru mai multe detalii : www.jef.eu