Mă simt o învingătoare



Mă simt o învingătoare, simt că am făcut ceva foarte util, suntfericită

De ce? Păi, văzînd ochii de copilași fericiți, bătrîni care ne mulțumeau pentru puținul oferit sunt de două ori mai împlinită sufletește. Am văzut și o lacrimă strecurîndu-se alene pe obrajii unora și un zîmbet în colțul gurii la alții.

Pentru a fi la subiect, Fundația ”Viorica Nagacevschi” a cărei PR Manager sunt, a lansat o expoziție de fotografii-portret a copiilor abandonați, a bătrînilor de la azilul de bătrîni și a măicuțelor de la mănăstirea Hirova. A fost ceva impresionant îmi povestește fotograful Iurie Răileanu care a realizat timp de 3 săptămâni lucrările în culorile alb-negru. Fotograful a stat cu aceste persoane timp de mai multe zile pentru a face lucrări bune și foarte bune. ”La început era foarte dificil de lucrat cu ei, pentru că nu sunt fotomodele să știu cum să se comporte în fața unui aparat profesionist de fotografiat, dar sunt bucuros că am reușit. Măicuțele nu s-au fotografiat niciodată. Pentru ele aceasta a fost o provocare pentru că nu înţelegeau ce-neaseamnă un aparat de fotografiat”.

Primii veniți la eveniment au fost copii, cei care au intrat nerăbdători în sala unde era amenajată frumos chipurile lor. ”Aista e badea, aista… e Ion, iauuu aista îs eu” se tot auzea prin sală. Bine, copiii sunt naturali, în schimb bătrînii cănd au intrat în sală și și-au văzut imortalizate chipurile în format mare au fost foarte emoționați. Ne-au mulțumit de zeci de ori. Asta este o împlinire!