LA CHISINAU VOR FUNCTIONA CONSILII DE CARTIER



Consilii Consultative de CartierUn grup de initiativa, sub egida Institutul de Rezolvare a Conflictelor INRECO, a initiat procesul de elaborare a proiectului Regulamentului privind activitatea Consiliilor Consultative de Cartier. Regulamentul va oferi cadrul normativ de functionare a Consiliilor respective, care vor asiguar un dialog permanent intre cetateni si autoritatile publice locale in vederea imbunatatirii actului de guvernare la nivel local. Prima sedinta a grupului de lucru a fost desfasurata in parteneriat cu Pretura Centru din capitala, la care au participat reprezentanti ai autoritatilor publice municipale (functionari publici si alesi locali), reprezentanti ai ONG-urilor cu experienta in dezvoltarea comunitara, ai comunitatii de afaceri, donatori. Participantii au mentionat necesitatea instituirii unui parteneriat viabil intre autoritatile locale si societatea civila pentru cresterea nivelului de transparenta si consultare a cetatenilor in adoptarea deciziilor .

Actiunile ulterioare ale grupului de lucru prevad consultarea tuturor grupurilor interesate in subiect din municipiul Chisinau, precum si desfasurare a 2 ateliere de lucru, in perioada noiembrie-decembrie 2007.

Aceasta activitate face parte din proiectul "Imbunatatirea capacitatii societatii civile pentru promovarea bunei guvernari in mun. Chisinau", sustinut de Programul Societate Civila al Fundatiei Soros-Moldova, cu suportul financiar al Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare Agentiei si Cooperare Internationala si al Fundatiei Soros-Moldova, fiind realizat in perioada iulie 2007-iulie 2008.

Asociatia obsteasca €žInstitutul de Rezolvare a Conflictelor INRECO" are scopul sa contribuie la dezvoltarea social-economica a Republicii Moldova in contextul reintregirii teritoriale si integrarii europene prin realizarea programelor de dezvoltare a resurselor umane si solutionare a situatiilor de conflict, promovarea bunei guverna ri.

www.info-prim.md