REPREZENTANTII CONSILIILOR CONSULTATIVE DE TINERET IN ACTIUNE



Consilii locale ale tinerilor in actiuneIn perioada 27-30 septembrie si 15-18 octombrie 2007, la Chisinau au avut loc doua stagii de formare pentru reprezentantii Consiliilor Consultative de Tineret pe langa primariile locale. Aceste stagii s-au desfasurat in cadrul proiectului €žConsiliile consultative de tineret - modalitati de implicare a tinerilor in administrarea locala" implementat de catre Centrul National de Resurse pentru Tineri in colaborare cu Ministerul Educatiei si Tineretului , cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii si Misiunii OSCE in Republica Moldova.

La eveniment au participat 43 tineri, profesori, directori adjuncti pentru educatie, lucratori de tineret, primari din 9 comunitati, inclusiv regiunea transnistreana si UTAG, implicate in proiect. In cadrul stagiilor, participantii au invatat mecanismul elaborarii planului local de actiuni si sunt capabili sa-l aplice in comunitatile pe care le reprezinta. De asemenea reprezentantii consiliilor consultative de tineret au avut posibilitatea sa discute despre cum au reusit sa creeze aceasta structura de participare a tinerilor, despre obstacolele si succesele in activitatea consiliilor consultative de tineret.

Urmeaza ca participantii din fiecare comunitate reprezentata la stagii, impreuna cu ceilalti membri a consiliilor consultative de tineret si cu alti actori sociali locali interesati de acest proces sa participe la elaborarea planurilor locale de actiuni in domeniul tineretului. Rezultatele muncii lor vor fi prezentate la conferinta de evaluare care este planificata pentru luna ianuarie 2008.